fbpx

Kontaktiraj me

Tretmaji

OBRAZNA REFLEKSOTERAPIJA Sorensensistem™ NI LEPOTNI TRETMA. NJENI UČINKI POTUJEJO GLOBOKO V VAŠE TELO

»Sem mislila, da je to lepotni tretma«…poveste včasih, ko me nekdo obišče prvič. Čisto logična asociacija zato bi rada podala nekaj informacij in ji odvzela občasno nalepko »lepotni«.  Obraz tako hitro povežemo samo z lepoto, v bistvu pa je naš obraz tudi celo telo v malem.

Kadar potrebujete bolj lepotni in pomlajevalni učinek izberite  ZLATI LIFTING, ki je v prvi vrsti  namenjen temu (čeprav sem v prejšnjem blogu pisala tudi o njegovih dodatnih učinkih in bonusih).

Kadar rabite prvenstveno mentalni, psihični in fizični reset (ker ste vašem življenjskem tempu, poslu ali napornih službah preobremenjeni) sem v ta namen sestavila posebno obnovitveno kombinacijo in jo poimenovala (PODJETNIŠKI) RESET.  

Kadar pa potrebujete globoko osvežitev ali pa rešitev določenih težav, pa je tu čudovita OBRAZNA REFLEKSOTERAPIJA. Jaz jo dostikrat podprem tudi s svetlobno terapijo BIOPTRON.

V današnjem blogu pa bom dala odgovore na nekatera vaša vprašanja o Obrazni RT:

  1. Ali moram imeti težavo, zato da pridem na tretma Obrazne refleksoterapije?
  2. Ali deluje tudi na kaj drugega kot obrazne mišice?
  3. Ali je to samo sprostitev?

DA BI SI PRIVOŠČILI OBRAZNO REFLEKSOTERAPIJO NE RABITE NOBENE TEŽAVE.

Zato, da bi si jo privoščili ne rabite problemov ali težav. Vseeno pa mislim, da bo koristila čisto vsakemu, če ne drugače, kot zelo globoka osvežitev. Po drugi strani pa menim, da ni človeka, ki bi bil v takem ravnovesju in konstantno v dobrem počutju, da je nebi potreboval. Da mu nebi koristila ali bila zanj zdravilna in notranje negovalna.

Hočemo ali nočemo je naš tempo življenja zelo intenziven zato je za dolgoročno zdravje in dobro počutje potrebno sebe »prazniti« in ravnovesje tudi vzdževati. Obrazna refeleksoterapija je poleg drugega tudi odlična preventiva. Tudi kadar ni nekih vidnih težav bo poskrbela za vaše notranje ravnovesje in globoko obnovitev. Dobra je tudi za vse tiste, ki zaradi družinske anamneze skrbite kaj bo z vašim zdravjem (tudi v moji družini je bilo veliko onkoloških obolenj, smrti). Poskrbi  hkrati za vaš fizični del kot tudi za vse te notranje strahove in zaskrbljenosti (ki pa so po mojem bolj ključni za naše zdravje, saj ravno s pretirano skrbjo in mislimi lahko ustvarimo ravno tisto, česar se bojimo).

ČEPRAV SE IZVAJA NA OBRAZU NJEN UČINEK SEŽE GLOBOKO V TELO

Čeprav se izvaja na obrazu in čeprav je lahko ob rednih obiskih njen učinek viden tudi na njem Obrazna refleksoterapija ni lepotni tretma. Naši deli telesa med sabo niso tako zelo ločeni, kot bi na hitro pomislili. Povezuje jih marsikaj.  Po celem telesu in tudi obrazu se pretakajo energijske poti, meridiani. S stimulacijo določenega dela obraza bodo signali po meridianih odpotovali v celo telo.

Delovanje naših notranjih organov in počutje je soodvisno tudi od delovanja naših hormonov. Točkice našega obraza so v direktni povezavi z našimi žlezami, zato jih s pritiskom na njih ponovno aktiviramo. Po drugi strani je naš obraz živčno povezan ne samo z žlezami ampak tudi z  vsemi deli našega telesa, z organi, mišicami, vezmi… Ravno zato lahko z masaži podobnimi gibi, stimulacijo delov obraza in točk vplivamo na:

 *vnetja v telesu (ki so glavni vzrok mnogih težav)

* na mišične težave, zakrčenosti, bolečine

 * glavobole, migrene

 * hormonska neravnovesja

 * utrujenost, izgorelost

 * detox

 * dobro psiho-fizično počutje

Seznam bi bil lahko neskončen. S čimerkoli se že srečujete lahko rešitev obstaja prav na vašem obrazu. V telesu je vedno vzrok za vsak trenutni simptom oziroma težavo s katero se soočate. Preko stimulacije obraza in izvajanjem tretmaja prilagojenega prav vam, se dotaknem prav tega vzroka. In prav to je tisto, kar daje dobre rezultate.

NEGA VAŠEGA NOTRANJEGA TELESA, ODPRAVLJANJE TEŽAV ali PREVENTIVA / Obrazna RT vas bo v vsakem primeru zelo hitro in učinkovito postavila nazaj v ravnovesje

Tretma je nekaj zelo posebnega in edinstvenega. Občutek, ki ga ustvari je zelo težko ubesediti. Še posebej zato, ker v tako hitrem tempu in stresnem življenju tako globoke sproščenosti velikokrat nismo niti vajeni. Zato večinoma, ko je nekdo prvič pri meni, doživi na koncu pravo presenečenje. Jaz jo še posebej rada obogatim še s kako pikico na i, tako da vas na koncu občutek enostavno navduši. Ne gre za sproščanje kot pri navadni masaži ampak za veliko globlji učinek.

Menim, da je (tako redno ali pa občasno) must have vsakega telesa! Velikokrat tako lepo skrbimo za svoje hiše, avte…dostikrat pa pozabimo ravno na tisti prostor, kjer prebijemo največ časa, prav za prav ves svoj čas. In to je naše telo. Čemu pa boste vi namenili največ pozornosti pa je seveda na vas!

Naslednjič pa malo več o tem kako lahko z Obrazno RT vplivamo na travme, čustvene težave ali psihične izzive in zakaj je to preko obraza sploh možno doseči.  

Sanja Dimič, Terapevtka, Obrazna refleksoterapevtka in Access bars facilitatorka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja