Kontaktiraj me

Tretmaji

REAKCIJE NA TRETMAJE

Včasih se srečamo s temo reakcij na tretmaje. Nisem še govorila ali pisala o reakcijah na različne terapevtske ali na energijske tretmaje (Access barse, Reiki..). Ker se preko svojega dela srečam z veliko ljudmi vem, da se lahko pojavijo v obeh primerih. Ne nujno po terapijah, ki jih jaz izvajam. Iz lastnega znanja in izkušenj bom delila informacijo o tem zakaj se to zgodi. Ni pa nujno in sploh ni samoumevno, da do reakcije sploh pride. Velikokrat gre samo na boljše.

.

Če ste se do zdaj bali reakcij vam lahko to spremeni pogled.

In kadar stvari razumemo jih lažje procesiramo!

.

Za mano je že ogromno tretmajev. Ker izvajam več terapevtskih tretmajev, začela sem izključno kot terapevtka, takrat še nisem učila nobene tehnike. Tretmaje sem v vsem tem času delala že za vse živo (glavobole, migrene, hormonske težave, težave s ciklusi, vnetja, anksioznost, izgorelost, intenzivne čustvene situacije, tesnoba, disleksija, težave s sluhom, ščitnica, nespečnost in tudi kake težave s hrbtenico, kalcinacija rame, bolečine v vratu, pa refleksna podpora v nosečnosti, ..) Iz izkušnje lahko rečem, da reakcije na tretmaje niso nekaj stalnega.

TERAPEVTSKI TRETMAJI SORENSENSISTEM SO ZELO UČINKOVITI

.

Kar nekajkrat se je zgodilo, ko vzroka težave ne najdejo in včasih je to odkrivanje v zdravstvu dolgotrajen in na žalost velikokrat neuspešen postopek. Obrazna refleksoteraoija https://www.sanjadimic.si/obrazna-refleksoterapija/ ali pa terapija za živec vagus https://www.sanjadimic.si/stimulacija-zivca-vagus/ pa je lahko v teh primerih (če že ne rešila) zelo omilila simptome.

Že kar nekaj let nazaj je, ko sem najstnici pomagala pri tremorju (tresenje rok), ki ji je bilo poleg ostalega zelo nadležno. Ko te v teh letih nekdo stalno ocenjuje ali sprašuje zakaj te je tako strah, ti pa samo ne moreš ustavit tresenja rok. Neprijetna situacija je že to, da ti ne najdejo vzroka, ćez to pa še odzivi.

Pri marsičem lahko na naraven način s komplementarnimi metodami postavimo telo nazaj v ravnovesje.

Terapije ne zdravijo ampak VRAČAJO PORUŠENO RAVNOVESJE.

👇

Velikokrat se zgodi, da tudi ko so težave, se načeloma po nekaj obiskih stanje umiri oz. se simptomi odpravijo. Zgodi se tudi, da se ne odpravijo vsi simptomi, je pa proces vseeno zelo sproščujoč, regenerativen in brez reakcij.

👇

Se pa zgodi in to je veliko manjši procent, da se včasih na tretma tudi odreagira..

Pei svojm delu sem videla največ reakcij v primeru migren (reakcija v tem primeru zgleda tako, da se po prvi ali drugi terapiji pojavijo glavoboli, lahko je dnevno in blažje kot po navadi. Pravila ni, odvisno je od telesa. Ampak po naslednjem obisku ali pa že prej se reakcija umiri. In je potem ko se umiri NI VEČ.

V primeru migren so zelo dobri rezultati! Ravnovesje se vzpostavi po nekaj obiskih in ta učinek brez migren lahko še dolgo traja. Če vzdržujmo skrb zase je zelo možno, da se nikoli več ne pojavijo.

.

Imela sem tudi primer, ko se je “brez vzroka” nenadoma tako poslabšal vid, da je oseba komaj opravljala svoje vsakodnevne obveznosti. Vzroka tudi po preiskavah niso našli. Po prvi terapiji je imela reakcijo (videla je zelo megleno). Po naslednji se je reakcija umirila. Po nekaj nadalnjevalnih sva težavo ČISTO REŠILI. Vid se je vrnil! Počutje zelo izboljšalo! (vid je bil v tem primeru samo simptom druge težave).

Reakcija nikoli ne povzroči nekaj novega v telesu. Če gre za fizične težave lahko samo pride na površje tisto, kar že je. Se pravi, da v notranjosti obstaja neravnovesje na točno tem področju.

Včasih psihološka reakcija pomeni tudi to, da se pomikamo v stopnji zavedanja naprej. Oziroma, sploh pri energijskih tehnikah se lahko zgodi, da smo se česa novega ustrašili. In da potrebujmo čas za absorbcijo novih zazanav.

👇

OBSTAJAJO PA TUDI ČUSTVENE REAKCIJE

.

👉 Lahko povem tudi svoj osebni primer.

Jaz nikoli nisem odreagirala na nobeno terapijo v smislu, da bi me kaj zabolelo. Pa čeprav sem imela kdaj kako težavo. Pa sem probala oz dala čez vse tretmaje, ki jih sama delam in tudi druge.

Sem pa okoli 3x odreagirala ČUSTVENO.

V meni je bilo veliko bolečine in žalosti zaradi smrti moje mame in zaradi moje preteklosti. In strahu. In jeze.

Eno močnejšo reakcijo sem imela prav med tečajem toplotne terapije THERMIE (ki je mimogrede zeloo prijetna in me lahko pocukate za pokušino.) Med tretmaji je ne boste našli, ker nimam vseh stvari, ki jih znam v ponudbi. Tečaj je trajal dva dni in jaz sem po prvem dnevu doživela v enem nerazčiščenem odnosu ogromern izbruh jeze. Enostavno nisem več mogla držati v sebi tega kar sem tlačila leta. In od takrat naprej se je ta odnos s sorodnikom popolnoma spremenil.

Bila sem ekspert v tlačenju čustev in v neizražanju. V smislu: zavoljo miru bom vse požrla. Grozljiva sutuacija za telo in za naše počutje.

Hvala bogu, da obstajajo stvari , ki energijsko premaknejo USEDLINE (predvsem čustvene) Ker fizične reakcije so samo posledica le-teh.

👉 Drugo tako močno intenzivno reakcijo sem imela po chi nei tsangu. Po drugem tretmaju.

Takrat sem že ogromno naredila na sebi. Veliko tretmajev in tečajev sem dala na lastni koži že čez. In smatrala sem, v sebi sem se počutila, da sem z žalostjo zaradi smrti moje mame opravila. Počutila sem se ok. Ampak chi nei tsang mi je na predelu pljuč (ki so povezana z žalostjo) naredil tako reakcijo. REAKCIJA POMENI ČISTKA.

3 dni sem Bila v tako močni bolečini in žalosti. Po cele dneve sem samo jokala. Sploh nisem vedela kaj mi je (čeprav sem se po drugi strani zavedala kaj se dogaja). Iz mene sta se čistili bolečina in žalost.

V obeh primerih torej zelo močna čustvena reakcija. Prvi primer me ni presenetil, ker sem bila še na terapevtskih začetkih. In mi je bilo smiselno da se iz mene čistijo stvari.

Drugi me je presenetil v tem smislu, ker takega cunamija nisem pričakovala.

.

👇

Kako sem gledala na reakcijo?

Tako kot gledam na vsako. Na podlagi znanja in zavedanja, ki ga imam in ki sem ga dobila na svojih izobraževanjih. Enak odnos sem imela s svojo.

👇

REAKCIJA POMENI ČISTKA. Pomeni, da je nekaj še zmeraj v nas, kar rabi pozornost, prostor, čistko. Reakcija je začetek tega, da se telo postavi v večje ravnovesje. Po navadi ravnovesja ni, zaradi vseh čustvenih usedlin oziroma zato, ker živimo tako odtujeno od sebe.

👇

ČE BI BILA TELO IN ČUSTVA V ČISTEM RAVNOVESJU POTEM DO REAKCIJE NEBI PRIŠLO.

Nemogoče je z naravnimi stvarmi škodovati. Ali zbuditi nekaj umetno ali na silo.

Reakcija pomeni samo, da

  1. ali se telo ponastavlja. Pretok je prišel tja, kjer ga prej ni bilo.
  2. ali pa tudi, če smo neko ravnovesje že vzpostavili verjetno to kar smo do zdaj naredili na sebi je rešilo le del. Bilo je bilo super do nekam. Neka druga stvar, druga terapija, pa nam lahko pride do živega tam, kjer nam prva nebi mogla nikoli ustvariti tega premika.

Zato reakcija po drugih tretmajih ni samo slaba stvar. Ni kriv tretma, če govorimo o naravnih stvareh. In v bistvu nihče ni kriv.

Je samo nova priložnost za katero je šele zdaj čas, da čez njo zrastemo. Da se osvobodimo. In zato jo doživljamo zdaj, ko smo dovolj močni, da gremo čez. Ko se lahko končno premaknemo še stopničko naprej. Če se seveda ne ustrašimo in ne vsedemo nazaj.

Naše telo nam ne bo dalo nikoli preveč, kot smo zmožni sprocesirat! Nikoli se nam ne odpre kar vse na enkrat.

👇

Dostikrat ljudje krivimo metode.

Ampak one so tukaj samo zato, da si dovolimo narediti korak naprej. Čistko svoje razburkane notranjosti. Ker če je ne naredimo, je to vulkan, ki spi.

In če nebi izbruhnil danes, bo jutri. V naslednji metodi ali v naslednji SITUACIJI.

👇

Na tak način sem šla čez svoje noro boleče intenzivne 3 dni jaz. Z zavedanjem, da iz mene nekaj odhaja, ker mora. Tiščalo me je tako globoko, da ga tam spodaj še opazila nisem več.

Četrti dan je bilo kot bi nekdo odrezal. In moje počutje je kar na enkrat postalo lahkotno,. Normalno. Veselo.

In kaj je 3 dni reakcije v primerjavi z leti tesnobe ali napetosti, če iz sebe ne spustimo stvari?

👇

Vedno rečem, da gledam na človeka celostno. Tudi to je dokaz. Naše globine so včasih še bolj inteligentne kot mi.

Še bolj prefrigane. Prefinjene. In naše telo je res en tak poseben mehanizem. Zato nam zelo prav pride tudi zavest, zavedanje in opolnomočenost. Ter zaupanje.

Včasih moraš enostavno zaupat zaupanju, da ve kaj dela.

In tudi zaradi tega včasih ni smiselno vztrajati samo pri eni metodi. Če ni delovalo eno, oz če je delovalo ampak nekaj še manjka, če tako čutimo, poskusimo še kaj drugega. In mogoče se bo za ovinkom odklenil novi svet. Lahko da boš končno zadihal bolj globoko, bolj sproščeno.

👇

Vsaka naslednja stopnička je stopnička naprej. In če imaš access consciousness orodja se lahko vprašaš: Kaj bi bilo potrebno, da grem lahkotno čez svoje izzive oz različne situacije?

Access consciousness verbalna orodja kreirajo. In pomagajo pri tem, da je vse lahkotneje in ozaveščeno. In odlično se ujamejo ob uporabi še česa drugega in podpornih terapevtskih metod.

Na tretmaje se mi lahko vedno naročiš tukaj https://www.sanjadimic.si/tretmaji/ Ali tukaj: https://www.sanjadimic.si/access-consciousness/

Acces bars delavnico pa imam še zadnjo letos 26.11. https://www.sanjadimic.si/access-bars-delavnice/

Ni razloga za strah pred reakcijo. Razlog je samo za še več ljubezni do sebe! Zato iskreno odprimo oči in si dovolimo iti tudi čez svoje sence. Šele onkraj njih je osvoboditev 💗

Iti čez ne pomeni, da moraš namerno kopati ali drezati.Pomeni pa, da ko je telo pripravljeno spustit, da mu to za voljo svoje osvobojenosti, dovoliš! 💗

Z ljubeznijo,

Sanja

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja