Kontaktiraj me

Hormonska refleksoterapija

Hormonska refleksoterapija je del obrazne refleksoterapije, ki se še posebej posveča hormonsko pogojenim težavam. Večina tretmaja se izvaja na obrazu, drugače pa gre za kombinacijo dela na obrazu in stopalih.

Pred začetkom izvajanja terapij je potrebno rešiti hormonalni test, iz katerega se razbere, kateri hormon je v največjem neravnovesju. Glede na rezultat se usmeri nadaljnji potek terapije. Hormonsko neravnovesje je pomemben dejavnik pri razvoju marsikaterih težav. Med njimi so tudi: migrena, osteoporoza, vnetje sklepov, sladkorna bolezen in druge. Tudi demenca in Parkinsonova bolezen sta hormonsko pogojeni bolezni.

Tudi kadar težave ne odpravi popolnoma jo lahko omili ali pa je kvaliteta življenja s pomočjo terapij veliko boljša!

Hormonsko neravnovesje lahko povzroči tudi neplodnost, tako pri moških kot ženskah.

S hormonsko terapijo uravnavamo kemične snovi v telesu zato je metoda lahko uspešna pri uravnavanju problematike neplodnosti pri obeh spolih.

Uporablja se lahko tudi kot podporna terapija pri umetni oploditviHormonski sistem igra ključno vlogo tudi v nosečnosti. Terapija je zelo priporočljiva tudi pri zdravi nosečnosti, saj preprečuje težave, kot so zadrževanje urinapridobivanje telesne težekrčne žilenihanje razpoloženja, hemoroidi in vetrovi. Nosečnico in njeno telo pripravi na porod, poleg tega pa izjemno blagodejno deluje tudi na plod.

PRIJAVA