Življenje

BITI MAMA: ena od najtežjih a najlepših vlog

.

Poleg tega da sem terapevtka, ki neskončno uživa v svojem delu (skozi telo in terapevtske tretmaje se je pri meni sprostilo že marsikatero čustvo, povrnila psiho-fizična moč, hormoni, poslovila depresija, glavoboli ali kaj drugega..) Na moji masažni mizi se zgodi tako celostno notranje in zunanje pomlajevanje. Super je tudi kadar ni posebnih težav.

In delavnice na katerih se učimo stopiti iz okvirjev, iz nenapisanih pravil iz robotiziranosti v svoj potencial. V življenje brez mask in v pravi stik s sabo.

Moj glavni medij niso ne video posnetki, ne splet (to je samo nujni del ki spada k poslu), ampak dotik, bližina in živi stik.

Poleg moje strasti do tega, da zagledam v učkah sijaj, v telesih sproščenost in veselje, (tudi moje telo zadiha ko med tretmajem opazim, da se je sprostilo vaše), pa sem tudi enako strastno mamica . In sijaj v teh malih učkih mi pomeni največ 💗

.

Najin prizor z mojo srčico je zdaj velikokrat tak! Ne zato, ker bi jo učila, ne zato ker bi jo usmerjala: daj lupčka ali ji karkoli kazala kako naj se obnaša. Od kar je trebušček večji ga stisne in pravi da bo dala lupčka dojenčku. Velikokrat vpraša kdaj že pride in kaj če bo lahko previla in nosila 😊

Pri njej so pozornost, toplina in skrb spontane. Sama po sebi je tako čutna in pozorna. In tako ima izostren občutek za otroke, za ljudi.

Včasih se vprašam, ja od kje ji taka globina, pozornost do drugih in zavest? Midva imava sicer oba zelo izostren občutek za ljudi, ampak njen je pa, za tako malega otroka, poseben.

.

Pri nas zaradi vse te odprtosti težav s skrbmi, ker prihaja še en dojenček, ni. Vem, da se včasih mamice bojijo in sprašujejo, kako bom zdaj, da ne bo ljubosumje, kako bom imela rada oba itd. Jaz to ne obsojam, razumem (tudi jaz sem bila včadih enaka) ampak se s tem zdaj sploh ne ukvarjam. Vem, da ljubezen nikoli ni omejena, da se lahko samo množi. Zavedam se, da so vsi odnosi drugačni, nikoli ne bomo imeli z dvema osebama isti odnos, tako tudi z dvema otročkoma ne. Ampak to nima nič opraviti z ljubeznijo in spoštovanjem. (Tudi ljubosumje med njimi je sestavni del življenja, ljubosumni so tudi na prijatelje, ostale otroke na igrišču… In manj kot se z domačim ljubosumjem ukvarjamo v naprej, manj ga bomo ustvarili. Če me kdaj kje preberete že veste, vse je vibracija, ki jo privlečemo….)

.

In tudi ko se nisem mogla odločit a bi imela še enega ali ne sem v vesolje poslala vprašanje (orodja, ki se jih naučimo na access bars delavnici) in hitro dobila odgovor kaj bo najbolj prav za nas. Pri tem vprašanju nisem imela sebično v glavi samo sebe ampak tudi njo. Ker vem, kako vesela bo družbe, ker je totalni extrovert, ker rada pomaga in skrbi za manjše in ker je polna žara, sploh ko nas je na kupu več.
In ker vem, da jo bom s tem osrečila in ji obogatila življenje. Oziroma sem ga s to izbiro in kreacijo že. Vsem.

.

Velikokrat sem v vprašanju: kako lahko ta izbira naredi moje življenje večje in kaj če je del tega, da bo moje, naše življenje še večja ekspanzivnost in radost?

.

Mogoče bo kdaj, kje kak moj zapis prebrala. In še z druge plati videla kako zelo zelo zelo jo imam rada.

.

P.s.: Za novo bitjece rabimo res dva. Ampak govorim samo o sebi, ker čustev in razmišljanj drugih nikoli ne izpostavljam. Vsak to javno počne ali pa ne toliko kot želi sam.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja