Vse

Ne pogrevam svoje zgodbe ampak spodbujam tvojo!

Ko sem bila majhna sem živela v zelo agresiven okolju. Morala sem se prilagajat. Bilo me je strah do kosti. Vsak dan! Omejitve so bile večje od mene. Ampak bila sem otrok.

.

Kljub temu, sem z vsakim letom več sama sebi govorila: včasih sem se celo gledala v ogledalo in si rekla. Zrasla bom! In potem bom šla! Tega mi ne bo več treba trpeti!

.

Samo toliko potrpi Sanja, da boš zrasla!

.

.

Ko naju je pri mojih 15 oče obe z mamo vrgel iz stanovanja. Spomnim se ko sem tisti dan prišla iz šole.Vse najine stvari so bile v vrečah. In pred blokom.. Vse. Obleke. Taka lepa bambusova stola, ki ju je mami kupila po svojem okusu. In še moj zajec s kletko.🐰

.

Ni bilo mobitela kot je zdaj. Šla sem na pošto in poklicala mamo. Vse imava pred blokom, mami!

Mama je rekla, počakaj tam.

Hotla je nazaj. Borila se je za svoje pravice. Za najino streho. Za to, kar tudi njej tam pripada. In zame. Hotla je odnesti vse stvari nazaj. Tam pred blokom sva šokirani stali vsaka s svojo agendo v sebi..

.

KAJ SEM ŽE TAKRAT PRI 15. REKLA JAZ? MAMA, RAJE SPIM POD TISTIM DREVESOM TAM, KOT DA GREM ŠE KDAJ nazaj! In to sem mislila resno, ne v besedi!

.

To JE BILA MOJA ODLOČITEV V TRENUTKU.

MOJA PRILOŽNOST ZA MOJO IZBIRO.

IZBIRO, KI SEM JO SANJALA ŽE KOT ČISTO MALA.

Tisto zgoraj: ZRASLA BOŠ SANJA in boš šla.

Ni mi treba tega trpeti! In to je bil ta dan!

.

.

Sicer si nikoli nisem mislila da bo to tako. Ali da bo posesivni agresivni tiran naredil ravno to… Mislila sem da bo slo do polnoletnosti. In da ne v bistvu tako LEPA PRILOŽNOST že prej.

Ampak! Ta odločitev pa je bila sprejeta že zdavnaj. V trenutku, ko me nekdo začne maltretirati je v meni STOP!

.

Poslušala me je.Nehala se je prerivati z očetom pred z verigico zaprtimi vrati. In sva šli. Brez oblek. Brez enih spodnjih gat.

JAZ SEM ŠLA V SVOBODO. Ona delno tudi.. Ampak tudi v borbo na sodišče. Čez par let je moja mami umrla. Ker ni zmogla prežvečiti svojih strahov.

.

Ni ga stanovanja, ni je zunanje, materialne ugodnosti, ni ga denarja za katerega bi dala SVOJO LASTNO SVOBODO. SVOJ LASTNI MIR. PRAVICA ZASE MENI SPLOH NI VPRAŠAJ

.

Nikoli ne pozabte, da vam to pripada. In ne samo to ampak veliko več.

Sanja

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja