Kontaktiraj me

Življenje

RUTINA ALI SVEŽINA?

Dobrodošli v novo jutro in nov ponedeljek!
Kako ste danes? Sveži, vznemirjeni pred novim tednom?
Ali naveličani ker vas čaka dolgočasna rutina?
Naj vas samo spomnim, da je vse vedno odvisno od našega pogleda! In aktivnega sodelovanja
v svojem življenju P.s: rutino lahko spremenimo!
Kaj ko bi si vsi skupaj popestrit tale ponedeljek in cel teden?

Ne se ustrašit…ni treba, da že danes spremenite cel svet, dovolj je, da naredite vsaj nekaj malega drugače, bolj vznemirljivo in bolj primerno Vam! Lahko je to, da si med pavzo naročite namesto kave osvežilen sok in namesto kremljanja o problemih vzamete trenutek užitka v sončku.

Lahko je to, da si vzamete danes vsaj pol urice samo zase in za nekaj, kar že dolgo odlašate in za kar nikakor ne najdete čas! Lahko je to, da, ko popoldne poberete otroka v vrtcu, ne oddrvite takoj naprej v obveznosti ali kuhanje ali karkoli
že, ampak si vzamete skupni sladoledni trenutek samo za vaju. Vse ostalo bo počakalo in samo Vi ste tisti, ki lahko svojim obveznostim stisnete time out! Tudi jaz se ne samo zase, ampak tudi kot mama trudim iz rutine in hitenja, ponuditi tudi
otroku čim več tega, kar imam rada sama. Tega da se ustavimo, si pogledamo v oči, smo
prisotni drug z drugim in se zabavamo. Zadnjič sem ob komentarju mamice še bolj ozavestila kako prav je, da počnem kar počnem (pa da ne bi kdo mislil da mi vedno uspe ali da sem popolna ).
Pred vrtcem moje hčerke je od nedolgo prijeten, miren lokalček. Namesto da bi vsakič odhiteli proti domu ali na igrišče ali kamorkoli, sem se že nekajkrat ustavila, ko je rekla: “mami greva na sladoled”! Zakaj ne bi tisti (ne zdaj, ni časa, ne danes, bomo zvečer, itak gremo potem v mesto na sladoled….) zamenjali za OK, GREVA?! Jaz naredim točno to, in si privoščiva sladoled in domači ledeni čaj (ki mi ga seveda polovico ona popije).
Vesela sem, ker ne samo, da s tem ko se ustavim obogatim moje, njeno, naše življenje, ampak tudi čisto nevede vplivam na koga drugega. Zadnjič mi je ta mamica rekla: “Kako lepo je, sem vaju že parkrat videla, kako uživata na sladoledu! Ne pa, da samo hitimo in ves čas se nam nekam mudi. A veste da sem zadnjič, ko sem imela pol urice časa, namesto, da bi s tamalo čakala v čakalnici in zaprtem prostoru na pregled, sem se spomnila na vas in sva si te pol ure privoščili sladoled kar tukaj v senčki! Res ne vem, kam se nam vedno tako mudi. Bova šli še kdaj!”

In meni je blo to tko lepo! Nikoli ne veš, kdaj lahko s svojim dejanjem spomniš še nekoga drugega! Kdaj zaradi tebe nekdo ozavesti določeno stvar! In ne gre vedno za
premikanje gor. Malenkosti so tiste, ki bogatijo naša življenja. In tiste s katerimi
začnemo svoje spremembe! K sebi! K užitku!

Naj bo tudi vaš ponedeljek obarvan malo drugače! Privoščite si danes to, kar Vam pomeni ‘uživati najljubši sladoled’!

Če to še nikakor ne zmorete, željo pa imate in vas tako tišči rutina, pa vabljeni na eno od mojih prihajajočih, transformativnih bars delavnic, kjer se učimo tudi prav to, kako iz rutine in kako vsakič bolj slediti sebi in se meti fajn no matther what.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja