Kontaktiraj me

Življenje

KAJ IMA TO, KAKŠNE HLAČE JE OBLEKEL SOSED, OPRAVITI Z VAŠIM POMANJKANJEM ENERGIJE?

.

Hecen naslov, a ne? Ampak sporočilo je zelo resnično, pomembno in koristno!

Zapis so spodbudila nekatera moja opažnja…

.


Eni pravijo, da imamo v življenju samo določeno količino energije. Po taoističnih tradiciji jo do konca življenja iztrošimo. Kadar jo, je konec. Lahko pa ostanemo na minimumu že veliko prej. Ker ne skrbimo zase in zanjo.

.


Spet drugi rečejo, da je energija neomejena. Da se ne more porabiti ali kakorkoli zmanjšati. Da je odvisna od našega pogleda. Sama je neomejena, ampak če bomo verjeli v to, da nam je lahko zmanjka ali da nam jo lahko vzamejo nam je bo hitro zmanjkalo. In zvečer ali pa že hitro čez dan bomo čisto izžeti!

.


❗️Ni tako pomembno ali drži prva ali druga teorija, je pa v obeh primerih pomembno nekaj! To, da se naučimo z našo energijo koristno in aktivno upravljati.
Tisto najbolj preprosto, kar lahko za svojo energijo naredimo sami je tole… S tem lahko prihranimo veliko svoje dragocene energije in odvisno je samo od nas:

.


❗️ NE PORABLJAJMO JO ZA STVARI, KI NAM ALI ZA NAŠE ŽIVLJENJE NISO POMEMBNE! 😉

.


Kaj to konkretno pomeni?

.

  • Raje kot da se vtaknemo v to kako danes izgleda ali koliko zasluži sosed, si vzamimo ta čas in preberimo kak nam koristen članek, pojdimo na kratek sprehod…
  • Raje kot da se zapletemo v pogovor od katerega nimamo nobene koristi, ker recimo že v naprej vemo da ne moremo spremeniti nič, posvetimo ta čas igri z našim otrokom (ali druženju s partnerjem, nam ljubo osebo..)
  • Raje kot da študiramo in razpravljamo kaj je narobe naredila Micka iz sosedove pisarne, ta čas posvetimo temu, da prej zaključimo svoje delo in svoj delovni dan ali pa počvekamo nam prijetne stvari. Lahko pa se na stolu večkrat malo raztegnemo in poskrbimo za svoj hrbet, vstanemo in naredimo par korakov…to bo sigurno bolj koristno nam.
  • Raje kot da se trudimo biti povsod najboljši in najbolj popolni si upajmo narediti tudi nepopoln korak (veliiiko več energije porabimo za svoje maske, kot za pristen in spontan korak. In v tem primeru smo ga vsaj naredili)

.

❌ Pa poglejmo: Za prvo stvar smo porabili pol ure, za drugo recimo 1 uro, za tretjo lahko cel delovni dan. (Četrto izpustim, ker lahko traja leta in leta. Pri njej sem vam lahko v pomoč). To pomeni, da SMO V DNEVU PORABILI KAR NEKAJ UR ZA POPOLNOMA NEKORISTNE STVARI! Lahko tudi 5 ur. Stvari, ki so nam vzele naš čas in našo dragoceno energijo. In potem se čudimo, “ja kako izčrpana sem”… Ali pa: “Nič časa nimam”! Tole s časom (čeprav vse vem, tudi jaz sem poleg vsega še mama) pa včasih pomislim…resno? Ali pa tole: ” V življenju se mi nikakor ne premakne in nič ne spremeni.” => Ja kako naj se, ko pa je šla energija v to kar počnejo drugi ali v nekoristne svari, namesto k vam?

In tukaj sploh nisem omenila tistih večkrat po 10 minut (ki se jih tudi veliko nabere) ampak saj vem..roboti tudi nismo. Že kadar spremenimo tiste večje bo razlika očitna!

.

ZA VEČ ENERGIJE IN VEČ ČASA:

S svojo energijo upravljajte čim bolj tako, da vam je ostane več zase, za vaše bližnje in za vam ljube stvari. Usmerite jo v tiste stvari, pogovore in ljudi, ki vam nekaj pomenijo, tam kjer boste nekaj od tega imeli, pridobili, se tako ali drugače napolnili in obogatili.

  • Namesto da sodite druge naredite nekaj zase.
  • Kadar se ujamete v nekoristnih potratah energije, se spomnte in naredite nekaj kar vas bo napolnilo in ne izpraznilo.
  • Vsaj jasno sliko pa vam bo dalo samo to, da se 1 dan opazujete. Večinoma še vemo ne za koliko nekoristnih stvari jo porabimo 😉

.

Če poizkusite to samo 1 dan boste takoj opazili razliko: počutili se boste bolj srečni in bolj izpoljnjeni. Ker jo boste porabili zase in za vam pomembne stvari. Tiste zares pomembne sigurno niso tiste, ki vas praznijo. In imeli je boste več, ker ste z njo bolj pametno razpolagali. Ena od stvari, kjer vam lahko 100% obljubim, da boste takoj opazili razliko!

Poizkusite!

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja