Kontaktiraj me

Življenje

ALI SPLOH RABIMO ZAŠČITO? Kaj če sta naša prava zaščita prav odprtost in DOPUŠČANJE?

Rada bi z vami delila včerajšnji utrinek. Je tako dobra in koristna prispodoba za vse nas. Jaz sem res zelo radovedna duša, veliko raziskujem , delam na sebi, vlagam vase. In z veseljem podelim utrinke in nova spoznanja z vsemi vami, ki ne utegnete biti povsod, a so vam take stvari koristne in dragocene. Ker sem tudi v celoletni online šoli, bom podelila utrinek Sashe Cobra, svetovno znane učiteljice in terapevtke.

Sasha, strokovnjakinja za intimnost, usposablja terapevte, znanstvenike, učitelje, zdravnike in pomaga odkleniti najbolj zaklenjeno telo. Čudovita je! Tudi njeno znanje in delo! Pravi, da smo kot hiša. Zakaj?

Ko se spreminjamo in odpiramo svoje oklepe je prvi strah ta, da bomo zdaj bolj ranljivi. In da je to tako zelo slabo.

Mi smo kot hiša. Če v hiši odpreš vsa okna in vrata lahko vsakdo vstopi. Ljudje se bojimo odpreti (jaz tukaj absolutno ne izključujem moških…vsi smo enako ranljivi). Bojimo se odpreti vsa okna in vrata naše hiše, da ne bi prišlo vanjo to, kar bi nas prizadelo. Zato jih zapremo. In se s tem skrčimo v svoj ozek, omejen, zadušljiv prostor. Mislimo, da smo varni, ker smo vse
zaprli. Ampak tako smo v neki svoji namišljeni coni »udobja«, ki to ni. In daleč od svobode.

S tem ko zapremo vsa okna in vrata….kaj naredimo? Ključno! Kadar nekdo vstopi v našo hišo, mi pa takrat skočimo in čisto vse zapremo, potem ta ne more niti ven iz nje! 😉 S tem ko smo vse zaprli smo v hišo zaprli tudi tisto, česar ne maramo. In potem živimo točno s tem, česar ne želimo.
Ja…tole res ni najpametnejša izbira. Je pa tista, ki jo najbolj obvladamo, ki jo najbolj
poznamo. Kako hvaležna sem tukaj tudi za access bars orodja s katerimi sem začela odpirat sebe!

Zdravilno in blagodejno za celo našo dušo in telo je odpreti svoja vrata. Zakaj?

Ko odpremo okna in vrata hiše lahko vstopi vanjo vse. Prav tako pa lahko iz nje tudi
izstopi. Najbolj zdravilno za nas je to, da vse te svoje oklepe odpremo in smo v dopuščanju in prejemanju vsega, kar pride. Če je slabo in če ga ne fiksiramo nase, bo tudi odšlo. Če se zapremo, bo ostalo tukaj in oviralo in omejilo naše življenje.

Ko smo odprti imamo izbiro v rokah MI!

Takrat nas nič ne more podreti. Ker mu ne damo take vrednosti, pomena. Ker smo prostor, ki prejema vse in tudi spusti mimo tisto, kar mu ne odgovarja, ne služi. Mi smo tisti, ki se odločimo, kdo bo ostal v naši hiši in kdo iz nje odide.

Ampak tako svobodo diha in izbire imamo samo takrat, ko smo zares odprti. In to je prava svoboda o kateri vsi sanjamo! To ni nekaj izven nas. Ni v okoliščinah, ni v drugih ljudeh, v nas je ključ, v nas je izbira!

Kako do izbire?

Prvi korak je ozavestiti našo situacijo! Že s tem smo naredili veliko. Drugo pa so aktivni koraki v smeri odpiranja in dopuščanja. Odpiranje in pripravljenost biti
tako ranljiv, da tudi ko te nekaj zaboli, se pač zjokaš, ampak ne zapreš svoja vrata, ostaneš s tem in spustiš. To lahko traja leta. Lahko nikoli. Nič ni prav niti narobe. Vse je samo izbira posameznika.

In naj te končno potolažim…lahko pa ta proces zelo pospešiš s tehnikami in orodji Access consciousness. Ena ključnih stvari, ki se jih učimo in v katero vstopimo na Access bars delavnici je prav ta: kako biti v dopuščanju..sebe..in vsega kar prihaja. To je tisto kar je tudi meni dalo največ svobode. Svoboda ni v okoliščinah! Naša moč in najhitrejša pot do svobode je v našem dopuščanju in naši odprtosti.

Če se ukvarjate s takimi vprašanji, bo prava prilika naslednjo soboto, ko imam naslednjo Access bars delavnico! Tam vam podelim orodja s katerimi lahko hitro začnete odpirati vrata in okna svoje hiše! In pazite….življenje se vam kar na enkrat lahko korenito spremeni, si tega želite?

Več o delavnici tukaj:
https://www.facebook.com/events/373510093365689/

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja